Om StopHémo

Om StopHémo – Medicinskt blodstillande vadd

StopHémo gör det enklare att få stopp på näsblod och påskynda sårläkning. StopHémo innehåller 100% kalciumalginat som har utvunnits ur brunalger. Under århundranden har sjömän använd krossade alger för att lägga på sina sår. Under 1800 talet lyckades en engelsk forskare, Edward Stanford, utvinna den aktiva substansen.

Vid kontakt med blod, släpper kalciumalginat Ca ++ sina joner som främjar trombocytaggregationen och förkorta koagulationstiden. Kalcium förstärker också effekten av de viktigaste cellerna i sårläkning.

 

Ha StopHémo hemma

Det kan vara bra att ha StopHémo hemma, speciellt för personer som brukar få näsblod, tar blodförtunnande läkemedel, har barn eller för personer som utövar kontaktidrotter där en större näsblödning behöver stoppas. StopHémo kan även användas vid andra ytliga sår såsom skrubbsår, brännsår och skärsår vid rakning.

StopHémo har blodstillande och sårläkande egenskaper, men även en mycket god absorptionsförmåga på hela 22 gånger sin egen vikt. Blir det kvar rester av fibrer från vadden i såret gör det inget eftersom kroppen bryter ned fibrerna.

Använd StopHémo så här:

 

 

 

 

 

 

  • Öppna en StopHémo-förpackning och ta den mängd vadd som passar för näsborren.
  • Stoppa upp vadden i den blödande näsborren.
  • Blödningen stoppar inom några minuter men låt vadden sitta kvar 30 minuter för att underlätta att blodet stelnar helt (den naturliga koagulationsprocessen).
  • När blödningen upphört, ta bort vadden försiktigt. Ta inte bort de fibrer av vadden som kan ha fastnat i såret. De sugs upp (resorberas) av kroppen och försvinner samtidigt med sårskorpan.
  • Att tänka på: Skulle det bli kvar mycket vadd i såret kan det sköljas bort med koksaltslösning (en tesked salt till en halv liter vatten).

StopHémo klassas som medicinteknisk produkt och är CE godkänd. StopHémo har sedan 1949 producerats av Laboratoires Brothier som ligger i Frankrike. I Sverige marknadsförs StopHémo av Biocodex. I Europa säljs även StopHémo plåster till mindre skärsårsår eller skrubbsår samt StopHémo pulver som kan pudras på större sår såsom skrubbsår. Det är bara en tidsfråga innan dessa produkter även finns i Sverige.